בכל יום אנחנו מגיעים לשולחן של מליוני ישראלים ולכן לכולנו בשטראוס, כיצרני מזון, כאנשים, כהורים, יש אחריות אדירה.

 

לאורך השנים, אנו משפרים, ממציאים ומנגישים את המוצרים שלנו.

כי לכולנו בשטראוס יש תיאבון לאכול טוב יותר.

 

 

גלו את המסע שהתחלנו ואנו ממשיכים בו ללא הפסקה,
לאוכל טוב יותר

לאורך השנים
אנו מקפידים על שימוש בחומרי גלם מתוצרת מקומית
מאז 2009
עברנו לשמן חמניות והפחתנו את השומן הרווי בחטיפים המלוחים.
מאז 2011
הפחתנו מעל 20 טון נתרן מכלל החטיפים המלוחים שלנו
בשנת 2016
הוצאנו גלוטן מכל החטיפים המלוחים שמיוצרים במפעל שלנו.
בשנת 2016
הפחתנו 54% סוכר במעדן גבינה גמדים
מאז 2017
עברנו לייצר כל השנה בפלות ללא גלוטן ולא רק בפסח
בשנת 2018
השקנו אנרג'י עם כפית סוכר אחת בלבד
החל מ 2018
החלפנו את השמן בחומוס אחלה בטחינה גולמית
בשנת 2019
השקנו את מעדן SOOM ללא חלב כדי שגם רגישים ללקטוז ייהנו
החל מ 2019
שיפרנו את כל מתכוני הפסטה והוספנו חומרי גלם איכותיים יותר
בשנה האחרונה
הורדנו טיטניום דיאוקסיד ואספרטיים במסטיקים שלנו
ב 8 השנים האחרונות
הפחתנו מעל 2500 טון סוכר במוצרי החלב

הכירו את האוכל שלכם טוב יותר

היכנסו והכירו את כל מה שצריך לדעת על ההנחיות החדשות לסימון מוצרים: איך קוראים תווית? למה יש סימון אדום על האריזות מה יש בחלב ומאיפה מגיע סוכר ושומן.

למה יש מדבקות אדומות על האריזות?
איך קוראים את מה שכתוב על התוית?
מאיפה מגיעים הסוכר והשומן באוכל?
ממה מורכב החלב שלנו?

עושים סדר

אז מה יסומן במסגרת הרפורמה ?

מרבית המוצרים שלנו לא מסומנים
חטיפים חטיפים
יד מרדכי יד מרדכי
מעדנים מעדנים
משקאות חלב משקאות חלב
משקאות פרו משקאות פרו
סלטי אחלה סלטי אחלה
פרו יטבתה פרו יטבתה
פרכיות אנרג'י פרכיות אנרג'י
רטבים רטבים
תפוצ'יפס תפוצ'יפס
דוריטוס דוריטוס
דנונה בר דנונה בר
דנונה פרו דנונה פרו
חומוס טחינה חומוס טחינה
חטיפי אנרג'י חטיפי אנרג'י
מוצרים שיסומנו במדבקה אדומה: נתרן/סוכר/שומן רווי
מילקי טופ מילקי טופ
נשנושים נשנושים
סוכריות סוכריות
קראנץ קראנץ
שוקולד שוקולד
שוקולית שוקולית
שמנת שמנת
תפוצ'יפס אפוי תפוצ'יפס אפוי
אנרג'י אנרג'י
בלסמי וחרדל בלסמי וחרדל
בפלות בפלות
חטיפים חטיפים
מאפים מאפים

כמה סוכר יש במוצר?
כחלק מתקנות הסימון החדשות של משרד הבריאות, בחלק מהמוצרים (על פי רף קבוע מראש), טבלת הרכיבים תכלול שתי שורות נפרדות המתייחסות לתכולת הסוכר: בגרם ובכפיות. שתי השורות מתארות את אותו הסוכר באופנים שונים. כשמודדים כמות סוכר, סופרים סוכר מוסף וגם סוכר טבעי מחומרי הגלם. לכן, סימון סוכר יופיע גם על מוצרים שאין בהם סוכר מוסף כמו: חלב, יוגורט, סלק וכו'.
איך מבוצע חישוב הכפיות?
לפי תקנות משרד הבריאות, כפית מכילה 4 גרם סוכר והיחס לסוכר מוסף/טבעי זהה. כפיות הסוכר נספרות ב"קפיצות" של רבעים. כדי לחשב אותן מחלקים את כמות הסוכרים במוצר ב- 4 ומעגלים את התוצאה מעלה או מטה בהתאם לתקנות. החישוב מתבצע בנפרד ל- 100 גרם ולמנת צריכה ולכן ייתכנו פערים ברישום הכמויות.
סוכר ולקטוז, יש הבדל?
סוכר לבן (סוכרוז) וסוכר החלב (לקטוז) שניהם דו סוכר ומכילים 4 קלוריות ל 1 גרם. ההבדל ביניהם הוא שהלקטוז (סוכר החלב) מגיע באופן טבעי מהחלב והסוכר הלבן מגיע כתוספת למטרות המתקה/הדגשה. סוכר שמקורו בחלב, פירות וירקות, מגיע ביחד עם רכיבים נוספים כמו: חלבון, שומן, סיבים, שמאיטים את קצב עליית הסוכר בדם אל מול סוכר לבן.