דברו איתנו

אסנת גולן
אסנת גולן
סמנכ''ל תקשורת, דיגיטל וקיימות,
דוברת קבוצת שטראוס
03-6752281 שלח מייל לאסנת גולן
שלומי שפר
שלומי שפר
מנהל תקשורת חוץ וקשרי ממשל
03-6756713 שלח מייל לשלומי שפר
גלי פריד
גלי פריד
מנהלת יחסי ציבור ישראל
03-6752584 שלח מייל לגלי פריד
מנכ"ל קבוצת שטראוס, גיורא ברדעה, ערך סבב מינויים ראשון בצמרת הקבוצה
09/01/2019

מנכ"ל קבוצת שטראוס, גיורא ברדעה, ערך סבב מינויים ראשון בצמרת הקבוצה

שחר פלורנץ התמנה לסמנכ"ל צמיחה וחדשנות, אריאל שטרית לסמנכ"ל הכספים של הקבוצה וגור זמיר לסמנכ"ל כספים שטראוס ישראל גיורא בר דעה נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס הודיע היום על סבב מינויים בצמרת הקבוצה: שחר פלורנץ, סמנכ"ל הכספים של קבוצת שטראוס בעשור האחרון, מתמנה  כסמנכ"ל צמיחה וחדשנות, Chief Growth and Innovation officer, חבר הנהלת הקבוצה. אריאל שטרית, סמנכ"ל הכספים של שטראוס ישראל, מתמנה לתפקיד סמנכ"ל הכספים של הקבוצה וחבר בהנהלת קבוצת שטראוס. גור זמיר, סמנכ"ל הכספים של שטראוס מים, יחליף את אריאל שטרית בתפקידו כסמנכ"ל כספים של שטראוס ישראל. גיורא בר דעה מסר היום :" תעשיית המזון והמשקאות חווה שינויים גלובליים מואצים בשנים האחרונות. בחרנו להקים זרוע ייעודית חדשה לתחום הצמיחה והחדשנות בכדי להבטיח פיתוח יכולות והערכות מתאימה של הקבוצה אל מול המגמות, הצרכים והזדמנויות עסקיות חדשות והבאתן לכדי מימוש מסחרי לרבות ביסוס והטמעת חדשנויות וטכנולוגיות פורצות דרך בשטראוס, טיפוח והובלת קהילת הפוד טק העולמית, המשך חיזוק עולמות הטכנולוגיה כולל אלפא ,החממה ופיתוח עסקי ,האצת הטרנספורמציה הדיגיטלית לאורך שרשרת הערך, ואיתור הזדמנויות לצמיחה עתידית. הקמה של יחידה זו תאפשר לקבוצה למנף טוב יותר נכסים קיימים בתחומי החדשנות, יזמות וטכנולוגיה, לבצע קפיצת מדרגה בפיתוח היכולות, לחזק את בסיס הבית ולפתח יתרונות תחרותיים בזירה הגלובלית שיאפשרו צמיחה בתחומי פעילות הקיימים כמו גם חדשים בעתיד. המינוי של שחר פלורנץ כמו גם המינוי של אריאל שטרית ושל גור זמיר בניהול מערך הכספים הבכיר של הקבוצה ושל שטראוס ישראל הינם הזדמנות נהדרת להצמיח ולקדם מנהלים מצוינים בתוך החברה ואני רואה בכך הצלחה אמיתית. אני משוכנע שאישיותם, ניסיונם וחתירתם למצוינות יאפשרו להם להצליח ולתרום תרומה משמעותית להמשך דרכנו ." שחר פלורנץ  ינהל את יחידת החדשנות והצמיחה החדשה בקבוצה ובנוסף ימשיך לנהל את תחום מערכות המידע ואת תחום הפיתוח העסקי .פלורנץ , תושב שוהם נשוי +3, מכהן כסמנכ"ל הכספים של הקבוצה מאז הצטרפותו לחברה ב-2008.  לשחר ניסיון ניהולי עשיר וטרם הצטרפותו לקבוצת שטראוס, ניהל את חברת סטארהום  – חברת פתרונות למפעילים סלולריים בעולם לאחר ששימש כסמנכ"ל הכספים בחברה ובחברות פרומדיקו ו LANNET. בתקופת כהונתו בקבוצת שטראוס, הוביל שחר כמה מהמהלכים העסקיים המורכבים ביותר בחברה, כגון תהליך רכישת הבעלות המלאה של שטראוס בחברת הקפה מקרן הון הסיכון TPG, שותפות משמעותית בתהליכי רכישות ומיזוגים בקפה, כמו גם הישגים  משמעותיים בתחום קשרי המשקיעים, גיוס הון וחוב בהיקפים של למעלה מארבעה מיליארד ₪ . בתקופת כהונתו ביססה הקבוצה את חוסנה הכלכלי תוך שמירה על דרוג אשראי גבוהה בתקופות סוערות בשוק ההון, טיפוח אמון המשקיעים, שמירה על החוב, שיפור מבנה המס, מימוש ורכישת נכסי נדל"ן וייעול מבנה ההון ותזרים הקבוצה. בנוסף לתפקידו כסמנכ"ל הכספים הוביל שחר בשנים האחרונות את חממת The Kitchen להצלחות תוך גיוס 12 סטארטאפים ומיצוב מרשים של שטראוס בתחום הפוד-טק הגלובלי וכן הובלת מהלכי פיתוח עסקי למול שותפינו העסקיים בחברות השונות, ובמסגרת תפקידו כחבר בדירקטוריון במרבית חברות הקבוצה אריאל שטרית, סמנכ"ל הכספים של שטראוס ישראל, מתמנה לתפקיד סמנכ"ל הכספים של הקבוצה וחבר בהנהלת קבוצת שטראוס. אריאל, תושב מודיעין נשוי +2, הצטרף לקבוצת שטראוס כחשב וגזבר המטה בשנת 2008. בשנת 2011 הוא מונה לסמנכ"ל הכספים של שטראוס ישראל והיה שחקן מוביל ומשמעותי בהצלחה המרשימה של שטראוס ישראל בשנים האחרונות. אריאל היה שותף מרכזי בהובלה ובמימוש המהלכים האסטרטגיים והתכניות העסקיות בשטראוס ישראל ב-8 השנים האחרונות, הוביל השקעות גדולות בעסק ובנה והטמיע את תפישת הרווחיות הגולמית כעוגן עסקי. כמו כן הוביל את אסטרטגיית הפורטפוליו של שטראוס ישראל והיה שותף מרכזי בניהול האתגרים בתקופת המחאה החברתית וההיערכות של שטראוס ישראל למהלכי הרגולציה הרבים והגדולים שבאו בעקבותיה, וכן בייזום, הובלה ומימוש מהלכי ה-SLTO לאורך השנים: הורדות מחירי מוצרים, אסטרטגית התזונה, התכנית החברתית. בנוסף, הוביל אריאל את תפישת הפרודוקטיביות ואת המתודולוגיה למימושה ועוד יוזמות ומהלכים רבים. גור זמיר, סמנכ"ל הכספים של שטראוס מים, יחליף את אריאל שטרית בתפקידו כסמנכ"ל כספים של שטראוס ישראל. גור, תושב כפר יהושע נשוי +3, הצטרף ב-2006 לשטראוס מים, אז תמי4, כסמנכ"ל כספים, תפקיד אותו ביצע עד 2009. בשנת 2010 מונה גור לסמנכ"ל הכספים של שטראוס מים ובתפקיד זה היה שותף מוביל  ועוגן משמעותי בהובלת כל המהלכים העסקיים של שטראוס מים בישראל בסין ובאנגליה. בין הישגיו של גור ניתן למנות את הקמת השותפות בסין עם האייר (Haier Strauss Water), שותף בהקמת השותפות באנגליה Virgin Strauss Water עם חברת וירג'ין, הובלת צוות המו"מ להסכם הקיבוצי עם נציגות העובדים וההסתדרות, ושותף מרכזי בחיזוק הביצועים הפיננסים של שטראוס מים , צמיחה מהירה, תזרים מזומנים חזק ורווחיות דו ספרתית. המינויים צפויים להיכנס לתוקף במהלך חודש אפריל.  לפרטים נוספים : אסנת גולן                                                                      שלומי שפר סמנכ"לית תקשורת וקיימות                                              מנהל קשרי חוץ   052-8288111                                                               050-6208000    
חברת  YOFIXיצרנית המותג ONLY, זכתה במקום הראשון בתחרות החדשנות של חברת פפסיקו העולמית
09/01/2019

חברת YOFIXיצרנית המותג ONLY, זכתה במקום הראשון בתחרות החדשנות של חברת פפסיקו העולמית

החברה שהתמודדה מול סטראטאפים מאירופה תקבל מענק של 100 אלף € הסטארטאפ יופיקס שהחל את דרכו בחממת הפודטקThe Kitchen מקבוצת שטראוס זכה במקום הראשון בתחרות החדשנות האירופאית של חברת הענק פפסיקו. יופיקס התקבל למאיץ החדשנות של פפסיקו ופעל שם בחצי השנה האחרונה יחד עם מיזמי פודטק נוספים מרחבי אירופה. המיזמים קיבלו בחממה ייעוץ ומנטורינג של מומחי פפסיקו. יופיקס עלה לשלב הגמר עם 9 מיזמים נוספים וכאמור זכה בסופו של דבר במקום הראשון ויקבל מענק של 100 אלף €. הנימוקים לזכייה היו ההשקה האסטרטגית של המוצר וצמיחה קמעונאית המשמעותית במהלך התוכנית. יופיקס הוא סטראטאפ פודטק שהוקם על ידי היזם רונן לביא ומנוהל על ידי סטיב גרין. החברה משווקת באמצעות שטראוס את מותג ONLY. ONLY הוא מעדן מן הצומח Clean label, שאינו מכיל חלב ומכיל חיידקים פרוביוטיים. המעדן מבוסס על חומרי גלם עשירים מהטבע בהם: שיבולת שועל, קטניות, זרעים ופירות. מחלבת שטראוס שזיהתה את הפוטנציאל הטמון בחברה כבר מהמשלבים הראשונים, השקיעה ב YOFIX יחד עם הרשות לחדשנות ובתום תהליך משותף של 3 שנים, הושלם פיתוח המוצר, הוקם קו ייצור חדש במפעל בנתיבות ונבנה מותג שנמכר כיום תחת השם ONLY. זהו הפרויקט הראשון שיוצא מהחממה והינו פיתוח ישראלי כחול לבן.   סטיב, מנכ"ל YOFIX : "הזכייה בתחרות נותנת לנו חותם רשמי לחדשנות והייחודיות של המעדן שלנו גם ברמה העולמית. החלום שלנו, לפני שנכבוש את מדפי העולם, ש- ONLY יהיה בכל בית בישראל כחלק מהתפריט היומי, הודות לטעם ולערכים הבריאותיים שלו."   יהונתן, מנכ"ל חממת THE KITCHEN: "אנו נרגשים שגם חברת ענק כמו פפסיקו הכירה בחדשנות פורצת הדרך של YOFIX וזיכתה אותה במקום הראשון במאיץ החדשנות שלה. חממת The Kitchen  משקיעה במיזמים מבטיחים ומסייעת להם לפרוץ לשווקים גלובליים, אך טבעי ששותפיה של שטראוס כמו פפסי ואחרים, יהיו חלק מהיציאה של המיזמים הללו לחו"ל."   פפסיקו: "זו הייתה בשבילנו זכות לשתף פעולה עם קבוצה של יזמים יוצאי דופן, מרגשים וחדשניים, בשנה השנייה של תוכנית החממה שלנו. החזון שלנו נשאר בדיוק כמו שהשקנו אותו בשנת ; 2017 תמיכה בסטארטאפים בתחום המזון המקדמים תזונה מאוזנת ומוצרים טעימים ברחבי העולם"
חוגגים 20 שנים למכון שטראוס
27/12/2018

חוגגים 20 שנים למכון שטראוס

 ביום רביעי נערך כנס מכון שטראוס שעסק בקידום אורח חיים מאוזן בקרב בני נוער. בכנס חולקו מלגות מחקר לחוקרים מתחום המזון בין המשתתפים היו יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס, מנכ"ל שטראוס ישראל, אייל דרור  מכון שטראוס פועל כבר משנת 1998, והוא מימוש חזונם של רעיה ומיכאל שטראוס, לקדם ולהנגיש ידע ומידע של אורח חיים בריא. השנה המכון חגג 20 שנות פעילות, במטה הקבוצה בכנס שכלל מגוון הרצאות בנושא תזונה מאוזנת ודיון בשולחנות עגולים במטרה לקדם אורח חיים מאוזן בקרב בני נוער. את הערב פתחה עופרה שטראוס שהדגישה כמה חשוב שקהל בני הנוער שהגיע לכנס והשתתף בדיון בשולחנות העגולים, ישמיע את קולם, וכמה חברת שטראוס פתוחה לביקורת ומקבלת אותה כביקורת בונה. "אנחנו בהקשבה, ורואים בזה דיאלוג, מהדירקטוריון ועד כל מי שעובד בחברה. תודה שהכנסתם את בני הנוער לדיונים. טוב שהם פה טוב שהם משמיעים את הקול שלהם, הבניין לא נופל כשמעבירים עלינו ביקורת, זה מעיד על פתיחות" אייל דרור, מנכ"ל שטראוס ישראל, הציג את מרכיבי הפעולה של שטראוס לקידום אורח חיים בריא,  הנגזרים מתוך האסטרטגיה של שטראוס ישראל: קידום חינוך לארוחה מאוזנת, תווית נקיה ודיאלוג עם קהילות. " אנחנו עובדים כל הזמן למען האיזון ובריאות הציבור, בעידן החדש זה יהיה גם יתרון תחרותי. תזונה מאוזנת היא חלק מהאסטרטגיה שלנו"   מכון שטראוס מחלק מענקי מחקר לחוקרים מתחום המזון, ובמשך 20 שנות פעילותו פורסמו 3,400 מאמרים מדעיים, ו-44% ממקבלי המלגות מונו לפרופסורים. גם בכנס מכון שטראוס, שנערך ביום רביעי הוענקו מלגות מחקר לחוקרים מתחום המזון: אורית מלכה )דוקטורנטית ( - מיצוי מולקולות תראפויטיות מתערובת מיקרואורגניזמים פרוביוטיים בחלב ("יוגורט") תומר מרקו )רפואה-מוסמך( - בחינת הקשר בין הרכב השומן במזון לבין רמות הסוכר לאחר האכילה בקרב נשים בהריון עם סוכרת מסוג 1 מעיין דדון-פרייברג )דוקטורט( - מערכת היחסים בין mTOR לשעון הביולוגי  בחלקו השני של הכנס התחלקו באי הכנס למספר שולחנות חשיבה, בהנחיית דוקטור איל דורון, ועסקו במשך כשעה וחצי בפתרונות כיצד להנגיש אוכל בריא לבני נוער. אחד מהשולחנות כלל בתוכו בני נוער בגילאי 14-15 שהעלו בעיות וגם פתרונות כיצד הם רואים את הדרך הנכונה להעלאת המודעות לתזונה מאוזנת בטווח הגילאים הנ"ל
שטראוס זכתה במקום הראשון בתחרות המעסיק החברתי של ישראל לשנת 2016
15/09/2016

שטראוס זכתה במקום הראשון בתחרות המעסיק החברתי של ישראל לשנת 2016

ציון בלס, מנכ"ל שטראוס ישראל, ודבורה מקסיק, סמנ"כלית משאבי האנוש בחברה, קיבלו את אות המעסיק החברתי במסגרת הועידה הלאומית הכלכלית של העיתון כלכליסט, שנערכה אתמול (רביעי, 14.9)בתל אביב. האות הוענק מטעם העיתון כלכליסט וקרן מעגלים במעמד שר העבודה והרווחה, ח"כ חיים כץ ונשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש. במסגרת נימוקי הוועדה לזכייה נאמר כי שטראוס היא חברה פורצת דרך ביחסי העבודה בישראל וכי זכתה במקום הראשון בתחרות בזכות קפיצת מדרגה שעשתה בשנה האחרונה בתחום במסגרת ייסוד התכנית החברתית: מתן תוספת חודשית של 300₪ למשתכרי שכר מינימום, מתן קרן השתלמות לכל עובדי החברה וכן סבסוד חודשי במעונות יום ובגני הילדים של עובדיה. "שטראוס מבינה את הקושי של העובדים להתמודד עם יוקר המחיה בישראל -  ופעלה", נאמר בוועדה.    מנכ"ל שטראוס ישראל, ציון בלס, אמר לאחר הזכייה: "אני גאה ונרגש מהמעמד הזה, נפלה בחלקי הזכות להיות זה שעומד פה, אבל אני עומד פה בזכות דורות של מנהלים בשטראוס בעשרות השנים של שטראוס בישראל.  אני עובד בחברה 24 שנים, מכיר אותה מהניהול ומהדרגים הזוטרים. העובדים הם ערך עליון בחברה, כבוד האדם וכבוד העובד נמצאים כמעט מעל כל דבר אחר. זו לא המצאה של השנה האחרונה אלא מורשת ומסורת של דור המייסדים שעוברות ממנהל למנהל. העובד של אתמול שונה מהעובד של היום או של מחר, אבל דבר אחד היה נכון כל השנים – הכבוד הבסיסי והעובד כערך. התורה הזו שבעל פה הפכה לתורה שבכתב כדי לוודא שזה יקרה גם בשנים הבאות.  אני מקווה שהפרס הזה ייתן השראה לחברות נוספות שיעשו דברים עבור העובדים, ואני מברך את כלכליסט ואת קרן מעגלים שמושכים עוד חברות לעשות דברים למען העובדים. התחרות על העובד תמשיך - זה טוב לעסקים, זה טוב לעובדים וזה טוב למדינה". זו השנה השלישית ברציפות בה מתקיימת התחרות, שמפנה זרקור לאחד התחומים החשובים בשוק העבודה - העסקה חברתית ושימור עובדים במעגל העבודה. החברות שהתחרו על האות נבחנו בשורה של פרמטרים, ובהם פערי שכר, יחסי עבודה, הכשרות עובדים וניודם (בפרט במקצועות שוחקים), הטבות לעובדים, אפשרויות קידום וגיוון כוח העבודה וההון האנושי בארגון. השנה ניתן דגש על מידת האיזון בין עבודה, משפחה ופנאי, הקשור לגמישות בשעות עבודה, פעילויות והטבות למשפחת העובד, מנגנוני התייחסות נפרדים לעובד בהתאם למצב משפחתי, הסדרת אפשרות עבודה מהבית, הקפדה על סף שעות מקסימלי, מתן שירותים לעובד, חופשות יזומות ועוד. בתחרות מועמדים ארגונים המעסיקים יותר מ־200 איש ושמחזור פעילותם השנתי הוא 50 מיליון שקל ומעלה. עם צוות השופטים בתחרות נמנים עורכת "כלכליסט" גלית חמי, יו"ר קרן מעגלים יפה ויגודסקי, המשנה למנכ"ל התאחדות התעשיינים רובי גינל, ראש המרכז לאחריות חברתית ותאגידית בבי"ס למנהל עסקים, המכללה למנהל, עמירה דותן והמומחה למשאבי אנוש ואינטגרציה של ארגונים (לשעבר סמנכ"ל משאבי אנוש בטבע) איקה אברבנאל. התחרות לוותה על ידי רואה החשבון אורן גרופי, שותף במחלקת אחריות תאגידית, KPMG סומך חייקין.   לידיעה המלאה בכלכליסט לחצו כאן>