חזרה

ונילה וידה מחממת דה קיטצ'ן במסע אחר הווניל המושלם

מתוך חדשות ומדיה
02/10/2020

"ונילה וידה באה לעזור לעולם לעבור ממוצר סינתטי למוצר טבעי, ואת זה עושים בעיקר דרך הורדת המחיר ושיפור איכות חומר הגלם.

בפול וניל טבעי ממדגסקר יש 2% ריכוז ונילין. אנחנו רוצים להגיע ל-6%, ולעשות זאת בשילוב שתי טכניקות. האחת חקלאית – באמצעות חממות טרופיות בתנאים מבוקרים.

על ידי גידול בתנאים כאלה אפשר להגיע לפי 5 יותר חומר גלם למטר רבוע. הטכניקה השנייה היא שימוש בכלים ביוטכנולוגיים שיגרמו לכך שחומר הגלם יהיה בריכוז של פי 3 יותר בטעם ובריח. המשמעות היא שחברה גדולה שקונה בשנה מאה טונות חומר גלם, תוכל לקנות מחומר הגלם שלנו רק 40 טונות".

 

לידיעה המלאה בגלובס לחצו כאן