שאלות ותשובות

מדוע קפה טורקי גולש בזמן ההרתחה?

בכל נוזל יש אוויר מומס. אוויר, כידוע, היא תערובת של גזים, שביניהם חמצן, פחמן דו חמצני, חנקן ועוד. בזמן החימום, כל הגזים עולים כבועות ובורחים מהנוזל. ברתיחת מים הכל עובר חלק, בועות עולות, עוברות את הגבול (שטח פנים), ונעלמות באוויר.כאשר מדובר בחלב או קפה הבועות לא עוברות שטח פנים בקלות אלא נעצרות בגלל "מתח פנים גבוה" וגוררות את חלקי הקפה (או חלב) החוצה.אז אומרים: "קפה / חלב גלש".



המידע עזר לך?