במקביל, באותן שנים מוקמת עלית.

1933
מקום אחד בקצה רמת גן
אליהו פרומצ'נקו חובר ל-7 שותפים ציוניים: אליהו קופילוב, דוד אטינגר, יעקב ארנס, דוד מושביץ, אהרון ניסה, יוסף סגל וגרשון פרייל. יחד הם מקימים ברמת גן את מפעל השוקולד והממתקים הראשון של עלית

1936
משפחת שטראוס עושה עלייה
ד"ר ריכרד והילדה שטראוס עולים לישראל מגרמניה עם בנם מיכאל ומשתקעים בנהריה. מסביב לצריף בו שכנו גידלו ירקות ,הקימו רפת קטנה וטיפחו שתי פרות.

1938
הילדה שטראוס רוקחת מעדן תותים וקצפת
הילדה מכינה קצפת מעודפי החלב ומניחה אותה על תותים שליקטה בשדה ליד הבית. עד מהרה, התפרסם מעדן התותים של הילדה בכל אזור הצפון והיא החלה לשווקו בעזרת ריכרד. באותה שנה הנציב הבריטי העליון מעניק למשפחת שטראוס את הפרס הראשון על מוצרי החלב שלהם.

1938
שוקולד מארץ הקודש
עלית החלה לייצר שוקולד עבור הצבא הבריטי ושאר צבאות בעלות הברית ששהו באזור. המצב הביא לעלית שגשוג כלכלי, בעקבותיו המפעל גדל, התפתח ונוספו לו עובדים רבים ומגוון מוצרים.

1939
מחלבת שטראוס נהריה
ריכרד והילדה מוכרים את הרפת ומקימים את מחלבת שטראוס נהריה, כאשר את אריזות המוצרים עיטר סמל של בת יענה (שטראוס בגרמנית).

1939
שיעור בתעוזה ובאחריות
המעבר ממשק משפחתי שמוכר את עודפי הצריכה הביתית, כאשר מיכאל ואביו יוצאים עם חמור
ועגלה ועוברים בן הבתים לחלק את מוצרי החלב הטריים, למפעל לייצור מוצרי חלב ושיווקם הוא
אחד הניצנים הראשונים של תעשייה עברית בארץ ישראל. עבור מיכאל היה זה עוד שיעור בתעוזה,
באחריות ובחשיבות התעשייה הישראלית ערכים שיצליח להשריש בחברת שטראוס לדורותיה.

1940
מתחילים לייצר ריבות
עלית רוכשת את מפעל "פרימן" לייצור ריבות ושימורי ירקות, שייצר בעיקר עבור הצבא הבריטי. רכישת המפעל ענתה על הצורך להרחיב את תחומי הייצור.

1948
לא מפסיקים את הייצור
לכל אורך ימי מלחמת השחרור לא פסק הייצור במחלבה. המצור על הגליל המערבי חייב את משפחת שטראוס לגלות תושייה רבה – המכונות הופעלו על ידי בנזין ואת הפיסטור ביצעו בדודים מוסקים בעצים בשדה הפתוח, ממש כמו בתחילת הדרך.

1948
טחינה וחלבה בצפת
"עלית" הקימה את מפעל "שחל" למוצרי שומשום, לייצור טחינה וחלבה. המפעל סיפק פרנסה רבה לתושבי האזור. במקביל, גם במפעל הוותיק ברמת גן נקלטו עולים חדשים רבים לעבודה.

1949
יש לי גלידה הכי טובה
הילדה שטראוס החלה בניסיונות ביתיים ראשוניים להכנת גלידה. סמל בת היענה שהופיע עד אז על האריזות הוחלף באיור של מגדל המים של נהריה.

1956
דור חדש – עידן חדש
מיכאל שטראוס מסיים לימודים בתחום טכנאות החלב ומצטרף למפעל חייהם של הוריו. הצטרפותו
הייתה האות למפנה העצום שעמד להתרחש במחלבה ולהרחבת סל המוצרים.

1956
עלית גם בנצרת
עלית רכשה את מפעל הממתקים "צ.ד." בנצרת שהפך לספינת הדגל של החברה. רכישה זו הגבירה את התפוקה וכושר הייצור של עלית בשוק הצומח של מדינת ישראל הצעירה.

1957
אנשי מקצוע לגבינות אנינות
במקביל לתהליכים הארגוניים גייס מיכאל אנשי מקצוע מומחים בשוק החלב שסייעו לו לבדל את
שטראוס מתנובה באמצעות ייצורן של גבינות אנינות. ייצור גבינות היתה עבורו גם אהבה אמתית.

1958
העם החליט קפה עלית
עלית קיבלה החלטה נועזת לייצר קפה נמס בארץ, ובחודש מאי נחנך מפעל קפה נמס צפת – ההצלחה הייתה מידית. במהרה הפך קפה נמס עלית למוכר ואהוב בכל בית בישראל.

1958
קפיצת מדרגה בשיווק ובהפצה
שטראוס מחדשת באריזות ייחודיות ומרחיבה את מגוון מוצריה. במקביל, מיכאל שטראוס מחולל
מהפך בתחום השיווק והמכירות ותומך את הצמיחה בהתרחבות החברה באמצעות הקמת מערך
הפצה עצמאי במודל ייחודי שאפשר בהמשך חדירה לשוק התל אביבי ובעקבותיו לכל הארץ.

1959
עזרה מהשר
המחלבה הקטנה של משפחת שטראוס נתקלה בקשיים כלכליים. כצעד של הרגע האחרון, פנו ריכרד ומיכאל לשר המסחר והתעשייה דאז, פנחס ספיר. שנתן להם הלוואה בו במקום. בעקבותיה ייצור הגלידה קרם עור וגידים ומספר העובדים הגיע ל-120.

1962
שטראוס מביאה טיל מאיטליה
שטראוס חכרה מפעל לקרח בעכו והקימה בו את מפעל הגלידה הראשון שייצר גלידה בצורת חרוט ושמה "טילון" – רעיון שראתה הילדה שטראוס באיטליה. עד מהרה הפך הטילון ללהיט ושמו הפך למושג שגור בפי הישראלים.

1962
חילופי דורות בעלית
בעקבות פטירת פרומצ'נקו הדור השני קיבל לידיו הניהול. אבא פרומצ'נקו, מהנדס קפדן, התמקד בתהליכי הייצור, ומרק מושביץ קיבל את כובע אשף יחסי הציבור. שת"פ זה הפך את עלית לחברה הגדולה ביותר בשוק הממתקים והקפה בישראל.

1962
איום בתביעה הופך להסכם ידע עם דנונה
שטראוס החלה לייצר גבינת שמנת טרייה בשם ז'רבה, שהתבססה על מתכון שהביא מיכאל משוויץ. שנתיים לאחר מכן חברת ז'רבה בפריז (דנונה) איימה בתביעה. ריכרד שטראוס נסע ליישר את ההדורים וחזר עם הסכם ידע ותשלום תמלוגים לחברה הצרפתית.

1963
קפה קלוי וטחון
בעקבות ההצלחה הסוחפת של הקפה הנמס, "עלית" קונה את "קפה קו" בלוד, ומשנה ייעודו מקפה נמס לקפה קלוי ויוצרו בו, בין היתר, אבקת משקה "זיפ", שוקולית ושוקו פלא. כיום נחשב המפעל למוביל בישראל בייצור קפה טחון וקלוי לסוגיו.

1963
ללמוד מהטובים ביותר
בעקבות הסכם הידע, עשה מיכאל בכל שנה חודש ימים במפעלי ז'רבה כדי ללמוד שם
טכנולוגיות חדשות שהיוו פריצת דרך משמעותית עבור המחלבה הקטנה. את הצמא לידע
וההכרה שתמיד צריך ללמוד מהגדולים והטובים בתחומם, הפך מיכאל לחלק מתפיסת
העולם העסקית של חברת שטראוס.

1967
הגבינות והגלידה מצטיינות
מיכאל שטראוס זוכה בתערוכת המזון בשלושה פרסים: על גבינת הקממבר, על הגבינה
המעושנת ועל הגלידה. בשנת 8691 העניק עיתון 'ידיעות אחרונות' לשטראוס את –
התואר: "המוצר הטעים ביותר".

1969
הסכם עם דנונה
משפחת שטראוס חתמה על הסכם שותפות עם דנונה העולמית, בעקבותיו החברה זוכה לשתף פעולה ולהיעזר בידע המקצועי של חברת דנונה שטראוס החלה לשווק את מוצרי דנונה בישראל. המחלבה נכנסה לעידן חדש וסמל מגדל המים של שטראוס הוחלף בלוגו חדש.

1970
מתוק לו מתוק לו
לאחר תחרות אינטנסיבית עם יצרן הממתקים "ליבר", התמזגה עלית עם חברת ליבר. בכך הפכה עלית לחברה המובילה וליצרן הגדול והכמעט בלעדי בשוק הממתקים בישראל.

1970
בחורף, בקיץ בסתיו ובאביב – מכבי, מכבי, מכבי ת"א
הנהלת "עלית" החלה לתמוך בקבוצת הכדורסל של מכבי תל-אביב, כחלק מתפיסתה שחברה גדולה מחויבת לסייע לקהילה בתחומים של חינוך ותרבות. הצעידה לצד מכבי תל-אביב נמשכה מעל 35 שנים.

1972
"אמא אני רוצה דני"
בשיתוף הידע של דנונה הצרפתית יצרה שטראוס במפעל החדש את מעדן החלב המוכן
הראשון בישראל דני. מיכאל המשיך להפוך את שטראוס לחברה חדשנית שהביאה –
לישראל לראשונה לא רק את קטגוריית המעדנים הטריים, אלא גם קונספט חדש לחלוטין של
נוחות

1973
בחזית המלחמה, בחזית הכלכלה
במלחמת יום כיפור המשיכה עלית לייצר ולספק את מוצריה לכוחות הביטחון ולשוק האזרחי. כדי לעמוד במשימה המפעלים של עלית עבדו 24 שעות ביממה. באותה שנה "עלית" יצאה לראשונה לבורסה וגייסה מהציבור 3.2 מיליון דולר בהנפקת מניות ושטרי הון.

1974
בשורת היוגורט מגיעה לישראל
בזכות שיתוף הפעולה בין שטראוס לדנונה, שטראוס הביאה לישראל בשורה בריאותית חדשה ועולמית – יוגורט. באמצעות יוגורט "דנונה" שטראוס הפכה לשחקן מרכזי בשוק.

1975
ההגה עובר לדור השני
בשנה זו נפטר ד"ר ריכרד שטראוס, מייסד שטראוס. תעשיין שהיה ידוע כאיש של חזון וניחן בתפיסה רחבה וארוכת טווח אשר הקדימה בתעוזתה. לאחר מותו, שרביט הניהול עבר לידי ילדיו מיכאל שטראוס ורעיה שטראוס.

1976
מגדים ל"מגזר החרדי"
עלית השיקה את סדרת "מגדים" – שוקולד וסוכריות המיועדות למגזר החרדי, אשר יוצרו תוך שמירה קפדנית על חוקי הכשרות, כולל השגחה מעת החליבה עד לשלב האריזה.

1979
מילקי נולד
חברת שטראוס התחילה לייצר את מעדן החלב מילקי שהפך עם השנים למעדן החלב המצליח ביותר בישראל ולמעדן הדגל של שטראוס.

1979
הגלידות שיעור במיזוג
כצעד אסטרטגי רכשה שטראוס את המתחרה הגדול שלה חברת הגלידות ויטמן. –
ראשית אוחד רק תהליך הייצור, אבל המותגים נשארו ונוהלו בנפרד. תהליך המיזוג שבוצע בהדרגה
לאורך שלוש שנים לא לווה בפיטורי עובדים.

1981
דור שלישי בעלית
אבא פרומצ'נקו פרש מתפקידו כמנכ"ל עלית ופינה את כס הניהול לבני הדור השלישי – דוד מושביץ ואבי פילוסוף.

1982
החרם הערבי
לאחר 10 שנות שותפות מוצלחות, בעקבות החרם הערבי על מוצרים מישראל, ז'רבה-דנונה הודיעו שהם מעוניינים בפירוק השותפות. שטראוס רכשה בחזרה את מניותיה תוך הסכמה לאפשר לה להמשיך להשתמש בשמות המותגים: דני, דנונה, ודניאלה בתנאי שייכתבו בעברית.

1984
שינוי שליטה בעלית
דיוויד פדרמן החל לרכוש את מניות עלית עד שהשיג שליטה על החברה – כשרכש 23% ממניות החברה החל במו"מ עם משפחות המייסדים על רכישת חלקן בחברה. משפחות המייסדים התחרו ביניהן מי תשיג תנאים טובים יותר מרעותה, וכך הפסידו את החברה.

1985
הילדה שטראוס הולכת לעולמה
הילדה שטראוס, ממייסדי שטראוס, הלכה לעולמה. האישה שהייתה ידועה בחדוות עשייה, התלהבות, תשוקה אמיתית למזון והאומץ לנסות שוב ושוב עד שהוציאה תחת ידיה מוצר משובח.

1985
הקמת בית ההנצחה
בעקבת פטירת הילדה, מיכאל ורעיה מסבים את בית ההורים הצנוע שבחצר המפעל לבית הנצחה. הבית השתמר עד היום כפי שהיה בחייהם של הילדה וריכרד, ומשמש מעת לעת מקום למפגשי מנהלים ועובדים וכן מקום מפגש למשפחה.
הבית מהווה הצהרה על רצונם לשמור על הרוח המשפחתית החמה של החברה גם לאחר שגדלה.

1991
מהפכת החומוס של שטראוס
שטראוס נכנסה לתחום החומוס – רכשה את מפעל "מי ומי" לייצור חומוס ולאחר מכן שינתה את שמו לסלטי שטראוס שנקראו בהמשך "חומוס אחלה". בהובלתה של עופרה שטראוס, יוצאת לדרכה מהפכת הסלטים, מושק המותג "אחלה" ואתו מגוון רחב של סלטים המטבלים את שולחנותיהם של מיליוני צרכנים בישראל .

1991
סנונית בינלאומית ראשונה בעלית
במקביל לפעילות המקומית, עלית התחילה לשווק קפה בפולין. בהמשך הקימה החברה מפעל לייצור קפה בעיר פוזנן והגיעה למעמד מוביל בשוק הקפה הפולני.

1992
חוברים לפפסיקו
עלית חתמה על הסכם ידע עם ענק המזון האמריקאי ויצרן החטיפים המלוחים הגדול בעולם פפסיקו, בעקבותיו החטיפים המלוחים הנמכרים ביותר בעולם כמו צ'יטוס וראפלס הגיעו לישראל.

1992
חטיפים בשדרות
הוקם מפעל החטיפים המלוחים בשדרות הנושא את השם "עלית שער הנגב", והחברה השקיעה בפיתוח זן תפוח אדמה משובח שנועד לייצור חטיפי תפוחי אדמה ויגודל בארץ.

1995
יוניליבר ושטראוס: סיפור אהבה
שטראוס פנתה לתאגיד המזון העולמי "יוניליבר" – חברת הגלידה המובילה בעולם, על מנת לחבור אליה לשותפות. התאגיד רכש תחילה 50% מהשליטה בחטיבת הגלידות של שטראוס, ולאורך השנים רכש אחוזים נוספים. ב – 2014 חתמה משפחת שטראוס על הסכם למכירת יתרת 10% מהמניות שנותרו בידיה. יוניליבר תוכל להמשיך לעשות שימוש בשם המותג ובלוגו.

1996
דנונה חוזרת בגדול
לאור הצלחת מחלבות שטראוס השותפות ההיסטורית עם קונצרן דנונה העולמי התחדשה, כאשר דנונה ביקשה לרכוש 20% מהמחלבה. השותפות אפשרה חדשנות ופיתוח מוצרים והקנתה לשטראוס את האפשרות לייצר ולשווק מוצרים נוספים של דנונה בישראל.

1996
איך אומרים קפה ברומנית?
עלית הקימה מפעל קליית וטחינת קפה ברומניה, השיקה את מותגי הקפה "פדרוס", "סהרה" ו"עליתה" בשוק המתעורר של מזרח אירופה והובילה את שוק הקפה ברומניה.

1996
משפחת שטראוס מגיעה לעלית
בתחילת השנה נחתם הסכם בין משפחת פדרמן לבין חברת ההשקעות של משפחת שטראוס, לפיו רכשה שטראוס 15% ממניות ההצבעה ו7.8% ממניות ההון של חברת עלית.

1996
מחשבה קדימה
בהובלת מיכאל, שטראוס משכילה ליצור חיבורים משמעותיים ותרבות של שותפויות
שיעשירו את שטראוס בידע וביתרונות תחרותיים.

1997
עידן שטראוס מגיע לעלית
משפחת שטראוס, ומיכאל בראשה, רכשה את השליטה בעלית ובכך הפכה ליצרנית המזון
השנייה בגודלה בישראל. היה זה מיכאל שטראוס שראה בחיבור עם עלית הרבה יותר
מאשר הזדמנות עסקית. הוא הבין את החיבור הטבעי והמתבקש בין שתי החברות, את
העוצמה המשותפת הטמונה בחברות החולקות מורשת דומה ואת הפוטנציאל הבינלאומי של
עלית.

1997
בדרך לאילת, עוצרים ביטבתה
במטרה לפעול בתחום של משקאות החלב בישראל שטראוס נכנסה לשותפות עם קיבוץ יטבתה ורכשה 50% ממחלבות קיבוץ יטבתה שבדרום. השותפות המוצלחת תרמה לקידום שיפור תהליכי הניהול, הייצור והשיווק של המחלבה, אשר הפכו את יטבתה למותג המוביל בשוק משקאות החלב בישראל.

1998
שותפות עם פפסיקו פריטו ליי
ענקית המזון "פפסיקו פריטו ליי" נכנסה לשותפות עם עלית ורכשה 50% מעלית מזון – חברת החטיפים המלוחים של עלית תמורת 6.7 מיליון דולר.

1998
הרחבת פעילות הקפה
פעילות הקפה של עלית התרחבה למדינות נוספות במזרח אירופה והבלקן – עלית רכשה מפעלי קפה בבולגריה, קרואטיה וטורקיה, והגדילה את ייצוא הקפה הנמס והמגורען לרוסיה.

2000
מחלבה חדשה לשטראוס
רגע לפני פרישתו מתפקיד יו"ר החברה, פעל מיכאל שטראוס להקמת המחלבה החדשה באחיהוד
שהייתה המחלבה הגדולה והמתקדמת ביותר במזרח התיכון ומהמשוכללות מסוגה בעולם. בטקס
חנוכת המחלבה בשנת 1008 , העביר את שרביט הניהול לבתו עופרה.

2000
עלית אופה תחום חדש
בעקבות זיהוי פוטנציאל הצמיחה הגבוה בשוק העוגות עלית נכנסה לתחום המאפים לקטגוריית עוגיות ורכשה את מפעל ביסקוויט כפר-סבא ואת חברת מקצפים דה-לה-פה בראשון לציון.

2000
למכור קפה לברזילאים
עלית המשיכה בהרחבת פעילותה הבינלאומית ורכשה את חברת הקפה הברזילאיתTRES CORACOES, שלושת הלבבות, תמורת 41 מיליון דולר. רכישה זו אפשרה לחברה להשיג לעצמה מקור של חומרי גלם לייצור קפה והקנתה לעלית שליטה על 40% משוק הקפוצ'ינו בברזיל.

2001
שטראוס- הדור הבא
שרביט הניהול עבר לדור הבא עם מינויה של עופרה שטראוס, בתו של מיכאל שטראוס, כיו"ר הקבוצה. מינויה בא לאחר שמילאה שורה של תפקידי ניהול בחברה. ארז ויגודמן שכיהן כמנכ"ל עלית התמנה למנכ"ל הקבוצה.

2001
מקס ברנר מצטרף לקבוצה
עלית רכשה את מותג השוקולד פרימיום "מקס ברנר" ופיתחה את חוויית השוקולד ואת הקונספט החדשני של בר-השוקולד של מקס ברנר.

2002
הסכם עם לוואצה
נחתם מזכר הבנות לשיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת האספרסו האיטלקי "לוואצה", הפועלת ביותר מ-70 מדינות בעולם. בישראל עלית מפיצה את "לוואצה" בשוק המוסדי, ובשאר המדינות בהן הקבוצה פעילה.

2002
הכול דבש
עלית נכנסה לשותפות עם מכוורת יד-מרדכי, לאחר שרכשה 51% ממכוורות קיבוץ יד-מרדכי. ההסכם כלל פיתוח, ייצור, מכירה, שיווק והפצה של מוצרי דבש, שמן זית וקונפיטורות תחת המותג "יד מרדכי".

2003
שטראוס כובשת את שוק הירקות חתוכים
לאור עלייה בצריכת ירקות חתוכים ומצוננים, וכמענה למגמות בריאות ואיכות חיים, שטראוס רכשה 51% בחברת הירקות הטריים "א.נ.פ.". 5 שנים לאחר מכן הושלמה הרכישה לבעלות מלאה.

2004
שטראוס- עלית המיזוג
תחת ניהולם של עופרה שטראוס וארז ויגודמן התרחש מיזוג שטראוס ועלית שהפך את שטראוס לקבוצה בינ"ל הנסחרת בבורסה וחברת המזון ה-2 בגודלה בישראל, אשר מציגה צמיחה בינלאומית מרשימה.

2005
באמריקה מנגבים חומוס
שטראוס נכנסה לשוק המזון בצפון אמריקה עם חתימה על הסכם שותפות, במסגרתו רכשה 51% מחברת הסלטים והמטבלים הים תיכוניים האמריקאית סברה, כנדבך נוסף במימוש אסטרטגיית ההתרחבות הבינלאומית של הקבוצה. שטראוס מביאה לעסק ידע וגישה שיווקית המאפשרים הצמחה של המותג והקטגוריה כולה.

2005
רכישת MK פולין
שטראוס קפה רכשה אתMK פולין השולטת על חמישית משוק הקפה בפולין. המותג העיקרי שנרכש בעסקה הינוMK Premium, המותג השני בתחום קפה הפרימיום הקלוי והטחון בפולין. נתח השוק הכולל של שטראוס פולין, הסתכם עם השלמת העסקה ב-18-19%, בשוק הקפה הקלוי והטחון הפולני, ואפשר לחברה לצמוח ולהפוך לחברת הקפה השנייה בגודלה בפולין.

2005
מספר 2 בברזיל
נחתם הסכם למיזוג פעילות הקפה של שטראוס-עלית בברזיל עם חברת הקפה הברזילאית של האחים לימה – "סנטה-קלרה". השותפות בחברה הממוזגת היא של 50%-50% בזכויות השליטה ובבעלות והפכה את החברה לשנייה בגודלה בברזיל.

2006
רכישת קרוסל
שטראוס רכשה באמצעות חברת הבת "סלטי סברה" את חברת קרוסל, השוכנת בניו יורק ומתמחה בקטגוריית המטבלים החלביים.

2006
מפעל חיים
בשנת 2006 הוענק למיכאל פרס מפעל חיים מטעם התאחדות התעשיינים ושנה לאחר מכן הוענק לו
אות ראש הממשלה כהוקרה על מפעל חיים ופיתוח כלכלי.

2007
דונקפה
שטראוס חתמה על הסכם לרכישת הבעלות המלאה בחברת דונקפה.

2007
שטראוס- חברה אחת, זהות אחת, בכל העולם
כחלק מתהליך של זהות חברה אחת, השם "שטראוס עלית" משתנה לשטראוס. מושק לוגו חדש לחברה, המהווה ביטוי ראשוני לשפה התקשורתית החדשה של הקבוצה.

2008
פפסיקו מצטרפת כשותפה למהפכת החומוס
שטראוס חותמת על שותפות של 50-50 עם פפסיקו, לפיתוח, ייצור ומכירת ממרחים ומטבלים מצוננים בארצות הברית וקנדה, באמצעות חברת סברה בארה"ב. ההסכם הביא את החומוס, החצילים, הממרחים והמטבלים המזרח תיכוניים מישראל, היישר אל המדפים של המרכולים המובילים בארה"ב ואל הצרכן האמריקאי.

2008
רכישת CK ברוסיה
שטראוס חותמת על הסכם לרכישת מותגי הקפה במדינות חבר העמים של חברת Cosant Enterprises Ltd. עם השלמת העסקה, מותגי הקפה הנמס והקפה הקלוי והטחון העיקריים שנרכשו מוזגו באופן מלא בפעילות הקפה של שטראוס במדינות חבר העמים. הרכישה הגדילה את היקף פעילות שטראוס בשוק זה והפכה את שטראוס קפה לשחקן הקפה ה-2 בתחום הקפה הקלוי והטחון ברוסיה

2008
שותפות עם TPG Capital בשטראוס קפה
שטראוס חותמת על הסכם שיתוף פעולה עם TPG Capital – קרן הון סיכון פרטית מהמובילות בעולם, לכניסה להשקעה בשטראוס קפה בשיעור של 25.1%.

2008
שטראוס קפה מגיעה לאלבניה
שטראוס קפה חותמת על הסכם עם חברת דונקפה מאיטליה לרכישת פעילות הקפה של החברה האיטלקית במדינות אלבניה, קוסובו ומקדוניה. הרכישה השלימה את הפעילות של שטראוס קפה במדינות יוגוסלביה לשעבר.

2010
מפעל הסלטים הגדול והמתקדם בעולם הוקם בווירג'יניה
קבוצת שטראוס חונכת את מפעל הסלטים הגדול והמתקדם בעולם של חברת סברה, פרי השותפות של שטראוס עם פפסיקו – פריטו ליי. המפעל, שהוקם בהשקעה של 70 מיליון דולר, הוא מפעל ירוק אשר קיבל את אישורי המשרד לאיכות הסביבה האמריקאי ונחשב למפעל החומוס הגדול והמתקדם בעולם.

2011
הקמת מיזם בסין
שטראוס מים מקבוצת שטראוס חותמת על הסכם עם קבוצת Haier, ענק האלקטרוניקה הביתית הסיני, להקמת מיזם משותף בסין בתחום פתרונות מים ביתיים. המיזם הינו המשותף עוסק בשיווק, מכירה ושירות של מוצרי שטראוס מים בסין. החברה החדשה שנקראת Haier Strauss water השיקה את המוצרים הראשונים לשוק הסיני במהלך 2011.

2011
שת"פ חדש עם חברת פפסיקו
שטראוס ופפסיקו חותמות על הסכם נוסף להקמת חברה בינלאומית חדשה, שתייצר ושתשווק, סלטים ומטבלים טריים בשווקים בינלאומיים מובילים. מהלך זה ממשיך את השותפות הייחודית בין שתי החברות, המחזיקות בבעלות משותפת של 50% של כל אחת בחברה המשותפת.

2011
מיזם משותף באנגליה עם Virgin
שטראוס מים מקבוצת שטראוס חותמת על הסכם עם חברה מקבוצת Virgin, מחברות ההשקעות הגדולות בעולם, להקמת מיזם משותף. השותפות, המבוססת על פעילות שטראוס מים באנגליה (שהוקמה ב-2004), עוסקת בשיווק מכירה ושירות של מוצרי שטראוס מים באנגליה ואירלנד.

2012
הקמת "מרכז מצוינות" למחקר ופיתוח בתחום הסלטים והחומוס בווירג'יניה
בטקס חגיגי שנערך בנוכחות מושל וירג'יניה, בוב מקדונל, יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס, מנכ"ל סברה, רונן זוהר, ובנוכחות מנהלים בכירים נוספים מחברת סברה ופפסיקו, הונחה אבן הפינה במרכז המצוינות למחקר ופיתוח בתחום הסלטים והחומוס בווירג'יניה.

2013
קבוצת שטראוס ופפסיקו משיקות את "אובלה" במקסיקו ואוסטרליה
במסגרת השקת החברה הגלובלית המשותפת תחת המותג "אובלה", נחנכו מפעלים חדשים של החברה במקסיקו ואוסטרליה וכן הושקו קווי מוצרים חדשים. המותג נולד בהתאם לקונספט "טעמים המקרבים בין אנשים מכל העולם", מתוך מטרה לחבר בין אנשים, טעמים, תרבויות וחוויות אכילה שונות.

2013
ביסוס והרחבה של פעילות Haier שטראוס מים בסין
במסגרת שיתוף הפעולה בין ענקית האלקטרוניקה Haier לשטראוס מים, הורחבה הפעילות השיווקית של החברה ל-4 מחוזים נוספים בסין, לצד הגדלת מגוון מוצרי ברי המים המוצעים לשוק הסיני.

2013
לא רק חומוס
בהמשך להצלחת סברה בארה"ב, החברה החלה לייצר שני מטבלים חדשים: סלסה וגוואקמולה, ובכך הפכה לחברה הסלטים והמטבלים הגדולה ביותר בארה"ב. עוד בשנה זו התרחבה פעילות החברה כאשר החלה לשווק חומוס גם בקנדה.

2013
רכישת מפעל קפה חדש בגרמניה
במסגרת ביסוס פעילות שטראוס קפה באירופה, רכשה החברה מחברת NDKW מפעל לייצור קפה נמס מיובש בהקפאה, ובכך משפרת החברה את מערך שרשרת ההספקה שלה בעיקר באזור מזרח אירופה.

2014
גם ביפן וברוסיה אוכלים שוקולד
השוקולד של האיש הקירח הגיע לשתי יבשות חדשות, במסגרת הרחבת הפעילות של מקס ברנר הוקמו 2 סניפים ביפן וסניף 1 ברוסיה, ובכך הפכה מקס ברנר לרשת השוקולד בר הגדולה בעולם.
בסניפים אלו קיימת גם חנות מיוחדת המוכרת את מוצרי הרשת המיוצרים במפעל החברה בבית שמש ומיוצאים לכל העולם.

2014
הרחבת פעילות הקפה הגלובלית
שטראוס קפה ממשיכה להתרחב ורוכשת את מותג הקפה הנמס Amigo בעל נתח השוק הגדול ביותר ברומניה. בשנה זו חברת הקפה החלה בשיווק מכונות קפה וקפסולות בברזיל ובכך הגדילה את מגוון המוצרים ואפשרויות הצריכה של הקפה באזור.

2015
הקמת החממה הטכנולוגית של שטראוס: The Kitchen
בהמשך לצעידה של קבוצת שטראוס במסע שהחל בשנת 2011 לגיבוש קהילת ה- Foodtech הישראלית, מתוך הכרה בחשיבות החדשנות הטכנולוגית, באמצעות הקמת 'אלפא שטראוס', זכתה שטראוס בסוף שנת 2014 במכרז המדען הראשי במשרד הכלכלה להקמת חממה טכנולוגית.
בינואר 2015 החלה החממה לפעול כשמטרתה היא השקעות במיזמים טכנולוגיים צעירים (early stage) פורצי דרך, שרלוונטיים לתעשיית המזון בישראל, לאורך כל שרשרת הערך. בקידום החדשנות הטכנולוגית, שואפת החממה להבטיח תעשייה טובה יותר, ומזון טוב יותר לכל העולם. החממה נותנת בית ליזמים ובית גידול לטכנולוגיות חדשות.

2016
מרץ 2016: Tres Corasoes מחזקת את מעמדה בשוק הקפה בברזיל
Tres Coracoes, המצויה בבעלות משותפת של שטראוס קפה וסאו מיגל אחזקות, חתמה על הסכם עם Cia Iguacu, שחקנית קפה הנמס השנייה בגודלה בשוק הקפה הנמס בברזיל, הכולל רכישה של מותגי קפה קמעונאיים. הסכם זה הוא חיזוק נוסף למעמדה התחרותי של Tres Coracoes בשוק הקפה הנמס בברזיל, והופך אותה לשחקנית הקפה הנמס השנייה בגודלה בברזיל. באמצעות יכולות הייצוא החזקות של מותגי Cia Iguacu, ההסכם מאפשר לחברה לייצא מוצרים נוספים בדרום אמריקה.

2016
מקס ברנר מגיעה לסין
מאי 2016: הרשת חונכת את הסניף החמישי שלה ביפן, בסמיכות לדיסנילנד טוקיו ובכך הופכת את מזרח אסיה ואוסטרליה למנוע הצמיחה המרכזי שלה.

2016
אובלה רוכשת את חברת פלורנטין ההולנדית
חברת פפסיקו- שטראוס מטבלים וממרחים טריים ("אובלה"), רכשה 100% מהון המניות של חברת פלורנטין, העוסקת בפיתוח וייצור מוצרים אורגניים כולל חומוס, פלאפל, ממרחים ופיתות, ומשווקת את מוצריה במערב אירופה, בעיקר בהולנד, גרמניה וצרפת. רכישת פלורנטין הרחיבה את הפעילות המשותפת לקבוצת שטראוס וחברת פפסיקו בתחום המטבלים והממרחים, למערב אירופה.

2017
קבוצת שטראוס מוכרת את מקס ברנר
קבוצת שטראוס רכשה את רשת מקס ברנר בשנת 2001. ברבות השנים, התרחבה הרשת לכדי פרישה עולמית.
במאי 2017 קבוצת שטראוס מכרה את חברת מקס ברנר, לזכייני הרשת בישראל – יניב שטנגר ודודו וקנין, בשל אמונתה שמכירת הרשת לאנשי מקצוע מובילים בתחום הפעלת המסעדות המכירים היטב את הרשת, תסייע להמשך מסע ההתרחבות והצמיחה שלה .
- 1930's
- 1940's
- 1950's
- 1960's
- 1970's
- 1980's
- 1990's
- 2000's
- 2010's