חזרה

כנס מכון שטראוס: הדרך לדיאטה מוצלחת עוברת בדיגיטל

מתוך חדשות ומדיה, ישראל ,שטראוס ישראל
24/12/15

מחקרים שהוצגו בכנס מוכיחים כי רק 30-50% יצליחו לשמר דיאטה. הפתרון: כלים דיגיטליים

בכנס מכון שטראוס שנערך היום (חמישי) בנושא "תזונה, דיאטה ומה שביניהם" הוצגה תפיסה חדשה המעודדת דיאטנים ואנשי מקצוע לנהל תהליכי ירידה במשקל וניהול תזונתי באמצעות הדיגיטל. את הכנס פתח פרופ' איל שמעוני, סמנכ"ל טכנולוגיה קבוצת שטראוס ונציג המכון מטעם הקבוצה.

ציון בלס, מנכ"ל שטראוס ישראל בירך ונשא דברים: "תעשיית המזון בכל העולם עוברת שינויים המושפעים מתפיסות של הצרכנים. אנחנו צריכים להתאים עצמנו ולשלב ידיים בין מחקר רגולציה לתעשייה כדי להשיג תוצאות. בדיוק כפי שעשינו בתחום הנתרן כאשר כל בעלי העניין חברו יחד והפחיתו נתרן. דבר דומה נעשה גם בסוכר. תעשיית המזון כולל המתחרים שלנו היא חלק מהפתרון ולא הבעיה".

את הקו הזה מובילה רותי לטר, דיאטנית קלינית ותיקה בעלת תואר שני בתזונה שהרצתה בכנס. תפיסה זו מבוססת על גישות פסיכולוגיות הקשורות למערכת היחסים מטפל מטופל, העברת אחריות למטופל, גישות של אימון לבריאות, השפעת MHEALTH (בריאות במובייל- אפליקציות וחיישנים) , EHEALTH (בריאות באינטרנט) וטכנולוגיה "לבישה".

לטר טוענת שלמרות המודעות ההולכת וגוברת לאורח חיים בריא, מדדי ההשמנה ושכיחות המחלות הנובעות ממנה הולכים וגדלים. חלק עיקרי מהסיבות לכך הוא הקושי של הפרט לעשות שינוי ולהתמיד בתוכנית המעודדת שינויים להשגת המטר. תמונת ההצלחה בדיאטה היא עגומה: רק 30-50% מהמטופלים יביעו היענות לטיפול התזונתי, רק חלקם יצליח לרדת במשקל, ומתוכם, רק 2-5% יצליחו לשמור על תוצאות מעבר לשנה מתחילת הטיפול.

אייל-שמעוני-מדבר-בכנס

כלים דיגיטליים העומדים היום לרשות אלה שמתחילים בתהליך של דיאטה: סמארטפון, טכנולוגיה לבישה כמו צמיד ושעון, רשתות חברתיות, קבוצות וואטסאפ וקבצי וידאו.

מומלץ להשתמש בהם לצורך בקרת ביצוע, פרסונליזציה המתאימה את הדיאטה לאדם, חיסכון בזמן ומשאבים, כלי מחקר מדויק. לטר סבורה שהעידן הדיגיטלי משדרג משמעותית את הקשר עם המטופל ומסייע בהשגת היעדים. היא ממליצה שדיאטנים יתעמקו יותר במציאת דרכים להעצמת המטופל, להגברת המוטיבציה שלו, להתמדתו בתהליך ולהשגת יעדיו, ויתמקדו פחות במתן אינפורמציה, מעניינת ורלוונטית ככל שתהיה. בזמן קצר יותר.

רקע: מכון שטראוס פועל מזה 16 שנה לקידום אורח חיים בריא . מטרותיו המרכזיות של המכון הינן לתמוך במחקר בתחום התזונה והבריאות, קיום כנסים מדעיים לעוסקים בתחום ופיתוח כלים לקידום אורח חיים בריא. במסגרת קידום אסטרטגיה זו, המכון יוצא מדי שנה עם "קול קורא למענקי מחקר" , מקיים כנס מדעי לאנשי מקצוע בתחום התזונה והבריאות ומפתח כלים חדשניים וחווייתיים לקידום אורח חיים בריא.

את פעילות המכון מלווה מועצה מדעית המונה 5 חוקרים מובילים בתחום התזונה והבריאות, אשר מעורבים באופן פעיל במחקרים אקדמיים בתחום התזונה: פרופ' רענן שמיר, ראש המחלקה לגסטרואנטרולוגיה במרכז הרפואי לילדים ע"ש שניידר שמונה גם לעמוד בראש מכון דנונה העולמי; פרופ' פייר זינגר, מנהל מחלקת טיפול נמרץ וראש המכון לחקר תזונה מרכז רפואי רבין; פרופ' אורן תירוש, ראש בית הספר לתזונה, המכון לביוכימיה ומדעי המזון והתזונה, הפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית; ד"ר גל רז-דובנוב, רופא בכיר במרפאת ספורט, תזונה ואורח חיים בריא, בית החולים ספרא לילדים, תל השומר; גב' בריג'ט כוכבי , דיאטנית ראשית בית החולים לילדים ספרא תל-השומר ,נציגי המכון מטעם שטראוס הינם: פרופ' איל שמעוני, CTO קבוצת שטראוס; וגב' עמלי מסיקה ,דיאטנית ראשית קבוצת שטראוס.

המכון ממשיך בפעילות משותפת עם מכון דנונה העולמי ומול רשת מכוני דנונה הפרוסים ברחבי העולם.

דברו איתנו
אסנת גולן
אסנת גולן
סמנכ''ל תקשורת, דיגיטל וקיימות,
דוברת קבוצת שטראוס
03-6752281 שלח מייל לאסנת גולן
גיל מסינג
גיל מסינג
מנהל תקשורת חוץ וקשרי ממשל
03-6756713 שלח מייל לגיל מסינג
 ענת לב-קונפורטס
ענת לב-קונפורטס
מנהלת יחסי ציבור ישראל
03-6752584 שלח מייל ל ענת לב-קונפורטס